Adres

Tolkantoor
Havenlaan 81
9060 Zelzate
Tel.: +32 (0)9342 7887
info@tolkantoor.be
Bekijk het routeplan


Reserveren kan (liefst) telefonisch
op 32 (0)9342 7887

Prijzen

1 persoon : 89 euro

2 personen: 104 euro
Zachte en warme kleuren, minimale met smaak uitgezochte decoratie, degelijke bedden met donsdekens en linnen overtrek en aandacht voor details

Luc Vanneste & Erwin De Decker, 20x logeren en wandelen in Vlaanderen, Lannoo 2007

Bed & breakfast Tolkantoor - gastenkamers

Over Het Tolkantoor

Tolkantoor vroeger

oude foto tolkantoorTot in de jaren 1950 moesten schippers op het Kanaal van Gent- Terneuzen aanleggen bij het Tolkantoor in Zelzate om er hun douaneformaliteiten te verrichten.

Het neoclassicistische gebouw stond er sinds 1910. Het was een duur uitgevoerd gebouw, met rode bakstenen muren, kolommen, bogen en sierlijsten van blauwe hardsteen en Luxemburgse leien op het dak.
Het hoofdgebouw is vrij smal en bestond vroeger voornamelijk uit kleine bureau's en een gang met loketten.


Van geklasseerd bouwvallig pand tot Bed & breakfast.

In 1999 kochten Christiane Van Dijck en Carlos Betsens het oude Tolkantoor, gelegen in de haven van Zelzate. Het gebouw had jaren leeggestaan en was in slechte staat.
Eigenhandig herstelden ze het voormalige Tolkantoor van Zelzate in zijn oude glorie.Na een intensieve renovatie van drie jaar mag het resultaat er zijn: muren wisselden van plaats en oude vloeren werden in ere hersteld

Tolkantoor restauratie: voor en na

 

 

 

 

 

 


Carlos en Christiane hebben een voorliefde voor natuurlijke werkmaterialen zoals staal, hout en steen.
Ze recupereerden zoveel mogelijk de originele materialen van het gebouw. Waar nieuwe constructies nodig waren werd - in harmonie met het gebouw- minimalistisch en strak gewerkt.

De inrichting

Alle ruimtes in het Tolkantoor kijken uit over het kanaal Gent-Terneuzen en de kleine jachthaven voor de deur. De zijarm van het kanaal Gent - Terneuzen waarlangs Bed & Breakfast Tolkantoor gelegen is, werd ondertussen ingericht als jachthaven, met op de achtergrond de fascinerende aanblik van voorbijglijdende zeeschepen.

Boven vind je de 5 ruime kamers, elk met een badkamer, tv en koffiezet. Ontbijten doe je beneden, in de centrale ontbijtruimte. Achteraan geeft een ruim zonneterras uit op de mediterraanse tuin. Tolkantoor beschikt over gratis wifi.


Bed & breakfast Tolkantoor is een stijlvolle oase van rust, op een unieke locatie, net buiten het centrum van Zelzate.

B&b Tolkantoor heeft 3 sterren en is opgenomen in de Guide Michelin.