Adres

Tolkantoor
Havenlaan 81
9060 Zelzate
Tel.: +32 (0)9342 7887
info@tolkantoor.be
Bekijk het routeplan


Reserveren kan (liefst) telefonisch
op 32 (0)9342 7887

Prijzen

43 euro pp op basis van een tweepersoonskamer

27 euro toeslag voor 1 persoon

Tijdens het weekend (vrijdag, zaterdag, zondag) betaal je voor 2 nachten 150 euro en voor 3 nachten 200 euro per kamer

Promo:
Midweek van maandag tot vrijdag:
4 nachten voor 300 euro!

Een uitgebreid ontbijt is inbegrepen in de prijs
Gratis draadloos internet/wifi
Gratis Parking
Zachte en warme kleuren, minimale met smaak uitgezochte decoratie, degelijke bedden met donsdekens en linnen overtrek en aandacht voor details

Luc Vanneste & Erwin De Decker, 20x logeren en wandelen in Vlaanderen, Lannoo 2007klik hier om alle foto's te bekijken

Over Het Tolkantoor

Tolkantoor vroeger

oude foto tolkantoorTot in de jaren 1950 moesten schippers op het Kanaal van Gent- Terneuzen aanleggen bij het Tolkantoor in Zelzate om er hun douaneformaliteiten te verrichten.

Het neoclassicistische gebouw stond er sinds 1910. Het was een duur uitgevoerd gebouw, met rode bakstenen muren, kolommen, bogen en sierlijsten van blauwe hardsteen en Luxemburgse leien op het dak.
Het hoofdgebouw is vrij smal en bestond vroeger voornamelijk uit kleine bureau's en een gang met loketten.


Van geklasseerd bouwvallig pand tot Bed & breakfast.

In 1999 kochten Christiane Van Dijck en Carlos Betsens het oude Tolkantoor, gelegen in de haven van Zelzate. Het gebouw had jaren leeggestaan en was in slechte staat.
Eigenhandig herstelden ze het voormalige Tolkantoor van Zelzate in zijn oude glorie.Na een intensieve renovatie van drie jaar mag het resultaat er zijn: muren wisselden van plaats en oude vloeren werden in ere hersteld

Tolkantoor restauratie: voor en na

 

 

 

 

 

 


Carlos en Christiane hebben een voorliefde voor natuurlijke werkmaterialen zoals staal, hout en steen.
Ze recupereerden zoveel mogelijk de originele materialen van het gebouw. Waar nieuwe constructies nodig waren werd - in harmonie met het gebouw- minimalistisch en strak gewerkt.

De inrichting

Alle ruimtes in het Tolkantoor kijken uit over het kanaal Gent-Terneuzen en de kleine jachthaven voor de deur. De zijarm van het kanaal Gent - Terneuzen waarlangs Bed & Breakfast Tolkantoor gelegen is, werd ondertussen ingericht als jachthaven, met op de achtergrond de fascinerende aanblik van voorbijglijdende zeeschepen.

Boven vind je de 5 ruime kamers, elk met een badkamer, tv en koffiezet. Ontbijten doe je beneden, in de centrale ontbijtruimte. Het gebouw herbergt ook een kunsgalerij en achteraan geeft een ruim zonneterras uit op de Japanse tuin. Tolkantoor beschikt over gratis wifi.

Bed & breakfast Tolkantoor is een stijlvolle oase van rust, op een unieke locatie, net buiten het centrum van Zelzate.

B&b Tolkantoor heeft 3 sterren en is opgenomen in de Guide Michelin 2011.

Een vleugje Azië

Eigenaars Christiane Van Dijck en Carlos Betsens zijn gepassioneerd door Azië en overal in het Tolkantoor vind je betoverend mooihoutsnijwerk, traditionele stoffen en beelden die ze verzamelden tijdens hun vele reizen door het Aziatische continent. Ook in de kamers vind je volop Oosterse elementen terug: zachte warme kleuren met sobere en smaakvolle decoratieve elementen.

Japanse tuin

De typische sereniteit en rust die kenmerkend is voor de oriëntaalse esthetiek, was voor Christiane en Carlos de aanleiding om een Japanse tuin in te richten. De tuin werd aangelegd onder deskundige begeleiding van Ilse Beunen, die als tuinarchitecte jarenlang ervaring opdeed in Japan.Kunstgalerij

Bed & breakfast Tolkantoor herbergt ook een kunstgalerij, waar je naast het werk van metaalvormgever Carlos Betsens, ook keramiek (raku en naked raku) van Christiane Van Dijck kan terugvinden. Regelmatig stellen gastkunstenaars tentoon in de galerij.

Op hun ontdekkingstochten in de Aziatische wereld slaagden Christiane en Carlos er in ter plaatse authentieke, hedendaagse kunstenaars en kunstambachtslieden te vinden, die zij inspireren en stimuleren. In Galerie Tolkantoor vind je hun werken: een veelzijdig en divers gamma aan gekwalificeerde Aziatische kunstuitingen in een modern westers interieur.