Adres

Tolkantoor
Havenlaan 81
9060 Zelzate
Tel.: +32 (0)9342 7887
info@tolkantoor.be
Bekijk het routeplan


Reserveren kan (liefst) telefonisch
op 32 (0)9342 7887

Prijzen

43 euro pp op basis van een tweepersoonskamer

27 euro toeslag voor 1 persoon

Tijdens het weekend (vrijdag, zaterdag, zondag) betaal je voor 2 nachten 150 euro en voor 3 nachten 200 euro per kamer

Promo:
Midweek van maandag tot vrijdag:
4 nachten voor 300 euro!

Een uitgebreid ontbijt is inbegrepen in de prijs
Gratis draadloos internet/wifi
Gratis Parking
Zachte en warme kleuren, minimale met smaak uitgezochte decoratie, degelijke bedden met donsdekens en linnen overtrek en aandacht voor details

Luc Vanneste & Erwin De Decker, 20x logeren en wandelen in Vlaanderen, Lannoo 2007klik hier om alle foto's te bekijken

Open Tuindagen 2015

De Open Tuindagen worden dit jaar georganiseerd op zaterdag 2 mei tot dinsdag 5 mei 2015 en van zaterdag 28 juni tot dinsdag 30 juni 2015.

Bij Tolkantoor kan je genieten van de Japanse tuin, de permanente collectie beelden en de tentoonstelling met keramiek, metaaldesign, Japans bloemschikken en floral art fotografie!

Enkele sfeerfoto's:

Tolkantoor Open Tuindagen 2014 Tolkantoor Open Tuindagen 2014 Tolkantoor Open Tuindagen 2014Tolkantoor Open Tuindagen 2014 Tolkantoor Open Tuindagen 2014

Tolkantoor Open Tuindagen 2014


Tijdens de Open Tuindagen 2015 stellen volgende kunstenaars tentoon:

Christiane Van Dijck | keramiek| www.tolkantoor.be

Christiane Van Dijck is al meer dan 8 jaar gepassioneerd door keramiek. Ze noemt het zelf "een uit de hand gelopen hobby". Haar creaties ( vooral decoratief werk) zijn zowel met de hand opgebouw als gedraaid.

Christiane houdt van de uitdaging die raku stoken met zich meebrengt. Raku is een oude Japanse baktechniek waarbij de potten gloeiend heet uit de oven gehaald worden en in houtkrullen gelegd. Door de plotse temperatuurschok ontstaan barsten in het glazuur die opgevuld worden door de rook van de houtkrullen. Dit geeft vaak spectaculaire patronen van cracquelé op de gitzwart geschroeide potten.
Het Raku bakken houdt steeds risico's in: het is een spel met de basiselementen vuur, steen, water en hout. Soms onstaan intens mooie creaties, soms sneuvelt er werk. Het is dit spel met al zijn risico's dat Christiane zo boeiend vindt. Veel boeiender dan het 'traditionele' steengoed maken, omdat het resultaat altijd een verrassing is. Christiane maakt zowel Raku als Naked Raku objecten.

Het werk van Christiane Van Dijck is te bezichtigen in de galerij.

Carlos Betsens | Metaalvormgeving in brons en staal | www.tolkantoor.be

Het archaische karakter van vuur en staal is de drijfveer achter Carlos Betsens zijn fascinatie om staal en brons vorm te geven. Hij houdt ervan om tegenstellingen in vormgeving tot een esthetisch evenwicht te brengen. Zo verweeft hij bijvoorbeeld Aziatisch houtsnijwerk met weelderige bloemen- en plantenmotieven in strakke structuren van staal en glas.

Tijdens de Open tuindagen kan u naast staalglasstructuren met Aziatisch houtsnijwerk
ook bronzen beelden, herdenkingsplakkaten en tafels voor interieur en tuin bekijken van Carlos Betsens.

De ontwerpen kunnen aangepast worden aan eigen interieur en smaak.

Ben Huybrechts | foto's

De rode draad in het huidige werk van Fotograaf Ben Huybrechts is respect voor natuur en industrie.

Enerzijds maakt hij originele en creatieve weergaven van Sogetsu Ikebana, een Japanse kunststroming die de vormen van de natuur, bloemen en planten respecteert. Hiervoor werkt hij samen met Ilse Beunen, een kunstenares die zich deze vorm van bloemschikken heeft eigen gemaakt tijdens haar lange verblijf in Japan.

Anderzijds concentreert hij zich op industriële kunst, oude machines en verlaten fabrieken inspireren hem.
De mensen die deze machines en fabrieken ontworpen en gebruikten verdienen ons respect. Zij hebben immers de toegevoegde waarde geleverd voor onze huidge welvaart. Hiermee stelt hij de virtuele creatie van waarde door de financiële wereld in vraag.

De tentoonstelling zal enerzijds prints tonen van "floral art" en anderzijds digitale beelden van de "industriële kunst".Ilse Beunen | ikebana | www.ikebana.be

Ilse Beunen, studeerde in 1989 af als tuinarchitecte, en trok vervolgens naar Japan. Daar woonde en werkte ze gedurende 11 jaar. Ze ontwierp de Japanse tuin van B&B Tolkantoor en zal tijdens de opentuindagen Ikebana ( Japans bloemschikken ) tentoonstellen.