Adres

Tolkantoor
Havenlaan 81
9060 Zelzate
Tel.: +32 (0)9342 7887
info@tolkantoor.be
Bekijk het routeplan


Reserveren kan (liefst) telefonisch
op 32 (0)9342 7887

Prijzen

43 euro pp op basis van een tweepersoonskamer

27 euro toeslag voor 1 persoon

Tijdens het weekend (vrijdag, zaterdag, zondag) betaal je voor 2 nachten 150 euro en voor 3 nachten 200 euro per kamer

Promo:
Midweek van maandag tot vrijdag:
4 nachten voor 300 euro!

Een uitgebreid ontbijt is inbegrepen in de prijs
Gratis draadloos internet/wifi
Gratis Parking
Zachte en warme kleuren, minimale met smaak uitgezochte decoratie, degelijke bedden met donsdekens en linnen overtrek en aandacht voor details

Luc Vanneste & Erwin De Decker, 20x logeren en wandelen in Vlaanderen, Lannoo 2007klik hier om alle foto's te bekijken

Galerij Tolkantoor

Bed & breakfast Tolkantoor herbergt ook een kunstgalerie, waar je naast het werk van metaalvormgever Carlos Betsens, ook keramiek (raku en naked raku) van Christiane Van Dijck kan terugvinden. Regelmatig stellen gastkunstenaars tentoon in de galerij.

Christiane Van Dijck - Keramiek

Christiane Van Dijck is al meer dan 5 jaar gepassioneerd door keramiek. Ze noemt het zelf "een uit de hand gelopen hobby". Haar creaties ( voornamelijk decoratief werk) zijn zowel met de hand opgebouw als gedraaid.

Christiane Van Dijck KeramiekChristiane houdt van de uitdaging die raku stoken met zich meebrengt. Raku is een oude Japanse baktechniek waarbij de potten gloeiend heet uit de oven gehaald worden en in houtkrullen gelegd. Door de plotse temperatuurschok ontstaan barsten in het glazuur die opgevuld worden door de rook van de houtkrullen. Dit geeft vaak spectaculaire patronen van cracquelé op de gitzwart geschroeide potten.
Het Raku bakken houdt steeds risico's in: het is een spel met de basiselementen vuur, steen, water en hout. Soms onstaan intens mooie creaties, soms sneuvelt er werk. Het is dit spel met al zijn risico's dat Christiane zo boeiend vindt. Veel boeiender dan het 'traditionele' steengoed maken, omdat het resultaat altijd een verrassing is. Christiane maakt zowel Raku als Naked Raku objecten.

Het werk van Christiane Van Dijck is te bezichtigen in de galerij.

Bekijk enkele werken van Christiane (klik op de afbeelding voor een grotere versie):


Carlos Betsens - Metaalvormgeving in brons en staal

Carlos Betsens -metaalvormgeving TolkantoorHet archaische karakter van vuur en staal is de drijfveer achter Carlos Betsens zijn fascinatie om staal en brons vorm te geven. Hij houdt ervan om tegenstellingen in vormgeving tot een esthetisch evenwicht te brengen.
Zo verweeft hij bijvoorbeeld Aziatisch houtsnijwerk met weelderige bloemen- en plantenmotieven in strakke structuren van staal en glas.

 

Werk van Carlos momenteel te bezichtingen in de galerij:

1. staalglasstructuren met Aziatisch houtsnijwerk
2. bronzen beelden
3. herdenkingsplakkaten.
4. Tafels voor interieur en tuin.

De ontwerpen van Carlos kunnen aangepast worden aan eigen interieur en smaak.

Bekijk enkele werken van Carlos (klik op de afbeelding voor een grotere versie):


 

Oosterse kunst

In Galerie Tolkantoor kan je ook de permanente collectie Oosterse kunst te bezichtigen. Op hun ontdekkingstochten in de Aziatische wereld slaagden Christiane en Carlos er in ter plaatse authentieke, hedendaagse kunstenaars en kunstambachtslieden te vinden, die zij inspireren en stimuleren.

In Galerie Tolkantoor vind je hun werken: een veelzijdig en divers gamma aan gekwalificeerde Aziatische kunstuitingen in een modern Westers interieur.